Selecteer een pagina

Mantra

Lichaamshouding

Is het een volledig nieuwe gedachte? Nee het is voortschrijdend inzicht op systemen die al lang bekend zijn en waar legio verschillende stromingen in te volgen zijn.

Wat is er dan anders aan? Door pas op de plaats te maken en met zoveel mogelijk kennis van zaken, een logische gedachtegang uit te spreken waar weinig tegenin te brengen is.

Hoe weet ik dan dat ik voor het juiste kies? Tja, als ik daar het antwoord op had, dan zou iedereen deze mantra al volgen. Maar aangezien geen enkele mantra de volledige en exclusieve waarheid bevat, zal er uiteindelijk toch weer een aanvulling op komen. Wat prima past bij ons aanpassingsvermogen.

Feit is dat de natuur (en dus ook wij mensen) een ongelofelijk (meer…)

Natuurlijk lopen op de fiets- en wandelbeurs – maart 2019

BlotevoetenpadBegin maart een hele leuke dag gehad op de wandelbeurs in Utrecht.

Door de uitval van Rob Salomonson (dit was dan weer niet zo leuk) heb ik samen met Lydia van Beek (collega podoloog) het blotevoetenpad bemand met daarnaast een tafel vol met Vibram fivefingers minimalistische schoenen van De Trek barefoot.

De Trek outdoor en Barefoot store

Ook heb ik ’s middags een lezing gegeven over natuurlijk lopen. Die lezing nam ik ook over van Rob en ik had niet echt tijd gehad om dit voor te bereiden. In al mij naïviteit dacht ik dit nog wel even op de beurs te kunnen doen. Maar om 10 uur, toen we ons net gesetteld hadden bij het blotevoetenpad, barste de bom van beursbezoekers!

Wat een drukte! En vooral, wat een interesse voor het blotevoetenlopen en al helemaal voor de fivefingers!

Zo veel vragen. Zo veel (meer…)

Welke schoenmaat heb ik eigenlijk?

“Ik heb maat 38. Nee echt waar hoor, die passen me altijd goed.” 

Vaak krijg ik iets dergelijks te horen. Maar wanneer ik dan de voet opmeet en de schoenen controleer met mijn binnenschoenmeter, dan blijkt meestal dat de schoen te klein is.

voetlengtemeter

– voetlengtemeter –

Tijdens het opmeten van voeten maak ik gebruik van een voetlengtemeter. Deze geeft de lengte aan in centimeters maar ook welke (veronderstelde) schoenmaat. Die schoenmaat is voor mij alleen een indicatie. Die zegt namelijk verder helemaal niets. Dat komt omdat elk schoenenmerk gebruikt maakt van eigen (en dus verschillende) leesten en maataanduidingen. Ook kan doordat er met verschillende materialen gewerkt word, onderling verschil in maat ontstaan. (meer…)