Selecteer een pagina

BlotevoetenpadBegin maart een hele leuke dag gehad op de wandelbeurs in Utrecht.

Door de uitval van Rob Salomonson (dit was dan weer niet zo leuk) heb ik samen met Lydia van Beek (collega podoloog) het blotevoetenpad bemand met daarnaast een tafel vol met Vibram fivefingers minimalistische schoenen van De Trek barefoot.

De Trek outdoor en Barefoot store

Ook heb ik ’s middags een lezing gegeven over natuurlijk lopen. Die lezing nam ik ook over van Rob en ik had niet echt tijd gehad om dit voor te bereiden. In al mij naïviteit dacht ik dit nog wel even op de beurs te kunnen doen. Maar om 10 uur, toen we ons net gesetteld hadden bij het blotevoetenpad, barste de bom van beursbezoekers!

Wat een drukte! En vooral, wat een interesse voor het blotevoetenlopen en al helemaal voor de fivefingers!

Zo veel vragen. Zo veel uitleggen. Zo veel enthousiaste mensen. Vooral heel fijn om te ervaren dat ‘lopen zoals het bedoeld is’ door steeds meer mensen wordt omarmd. Ook wel verbazing, want ja, een podoloog maakt toch altijd steunzolen? Fijn om te kunnen vertellen dat er ook podologen zijn die juist gebruik maken van het grote aanpassingsvermogen van onze zo krachtige voeten.

De Trek barefoot op de wandelbeurs

Het was zo druk dat ik geen moment tijd had om de lezing voor te bereiden. Tien minuten voor de lezing keek ik gelukkig op mijn horloge want anders had ik zelf de lezing gemist. Snel wat fivefingers gepakt en op blote voeten naar de betreffende zaal gerend. Daar zat inmiddels een 50-tal mensen te wachten. Leuk om te ontdekken dat er al vele bij ons op de stand waren geweest. Na de lezing hebben we nog veel van de overige mensen op de stand mogen ontvangen.

Voor mijn gevoel had mijn lezing niet echt een ‘kop en een staart’. Best logisch zo zonder voorbereiding… Maar ik ben zo enthousiast over het onderwerp dat ik er over kan blijven praten. Ik wil dan alles tegelijk uit de kast halen.

Lezing natuurlijk lopen op de wandelbeurs

Na ruim een half uur uitleg en vertellen kwamen er spontaan veel vragen op gang. De rest van de tijd heb ik gevuld met vragen beantwoorden. De vragen die niet aan de beurt kwamen hebben Lydia en ik later op de stand nog kunnen verduidelijken.

Heel leuk om te doen. En dat smaak zeker naar meer.

Omdat ik voor Rob Salomonson inviel, had ik een paar dagen voor de beurs contact met hem om te horen wat zijn visie is op natuurlijk lopen. Heel fijn om te bemerken dat we veel inzichten delen. En ik heb Rob beloofd om nog meer over zijn visie te gaan schrijven.

U kunt ervan op aan dat ik komende tijd meer ga vertellen over natuurlijk lopen, blote voeten, minimalistische schoenen, fivefingers, podologie en aanverwante onderwerpen. Wilt u weten wat ik persoonlijk voor u kan betekenen? Bel dan voor een afspraak.

Groeten,

Jan, van de voeten van Jan